- כל סוגי המדרסים
- ותק בתחום המדרסים
- טכנולוגיה ייחודית
- טיפול אישי ומקצועי
כל המדרסים מותאמים לצרכים שלכם מרוכזים במקום 1!
חייגו עכשיו: 077-997-3016
מה זה פלטפוס גמיש?
כשמדובר על פלטפוס גמיש הכוונה היא לאחד מסוגי הפלטפוס היותר נפוצים במיוחד בקרב ילדים והפחות קריטיים מבחינת טיפול. הרבה ילדים מפתחים פלטפוס כבר בלידה כאשר נוצרת שכבת שומן על כפות הרגליים החולפת באזור גיל שנתיים, שלוש.
כאשר הם עושים את צעדיהם הראשונים הרגליים שלהם נראות שטוחות ומעוותות. ילדים המאובחנים בסביבות גיל 10 כלוקים בפלטפוס בדרך כלל יוותרו איתו לכל החיים. כלומר, הם יכולים להיוותר עם גמישות יתר ברגליים השטוחות באופן חלקי או ללקות בפלטפוס קשיח.
איך מבדילים בין פלטפוס גמיש לפלטפוס קשיח?
איך מאובחן פלטפוס גמיש?
אצל ילדים שנולדו עם פלטפוס ונותרו עמו גם לאחר שהשכבה השומנית ירדה מכפות הרגליים ניתן להבחין בקריסה חלקית של הקשת בכף רגל אחת או בשתיהן הגורמת לרגליים שטוחות ככל שמתבגרים.
אך לא בכל פעילות. כלומר, פלטפוס גמיש ניתן לזיהוי כאשר בדריכה הרגליים שטוחות וכשאין דריכה מבחינים בקשת. למעשה הקשת צונחת רק בדריכה.
ההבדל בין פלטפוס גמיש לקשיח
להבדיל ממצב של פלטפוס גמיש, הפלטפוס הקשיח מתאפיין בקריסת קשת מלאה. כלומר, הוא ניתן לאבחון כאשר לילד או למבוגר רגליים שטוחות בכל מצב, בין אם הם דורכים עליהן ובין אם לא. בנוסף, סובלים ממנו יותר מבחינת כאבים והוא מחייב טיפול.
מדוע הקשת בכף הרגל צונחת באופן חלקי או מלא?
כחלק ממבנה כף הרגל נמתחת לאורך הקשת רצועה פלנטרית מהעקב הקדמי כמו מיתר ארוך עד לבהונות, שם היא מתפצלת על מנת להגמיש את האצבעות.
התפקיד שלה לבלום זעזועים בעת נפילות, לכופף ולמתוח את הקשת כדי שעומס משקל הגוף יתחלק באופן זהה בין הרגליים וליצר מנח רגליים נורמלי בעת הדריכה.
לעיתים כתופעה גנטית או מולדת הרצועה הפלנטרית נותרת ומתוחה כך שהקשת לא נראית. היא יכולה לצנוח באופן מלא או חלקי מסיבה תורשתית ולהופיע בגיל מבוגר אצל אנשים עם עודף משקל או ספורטאים שעוסקים במאמץ יתר.
אצל אנשים עם גמישות יתר המצב יופיע בעת צניחה חלקית של הקשת ואז יאבחנו אותם עם פלטפוס גמיש שיפריע להם בתפקוד, לעומת הצניחה המלאה של הקשת שלא רק תפריע להם בתפקוד אלא תסב להם כאבים רבים.
האם צריך לדאוג כשמאבחנים פלטפוס גמיש?
כאשר ילד מאובחן עם פלטפוס גמיש אין צורך לדאוג מכיוון שבדרך כלל הוא לא גורם לכאבים וניתן לתפקד באופן רגיל מבלי לטפל בו.
מספיק שלילד או למבוגר יהיו נעליים סגורות ונוחות עם סוליה רחבה או מדרסים דקים כדי לשמור על היציבות ולהעניק תמיכה לכפות הרגליים.
בניגוד לכך, במצב של פלטפוס קשיח יהיו כאבים, קושי בדריכה, הימנעות מפעילות גופנית וחוסר נוחות שיהיו מחייבים טיפולים. לא משנה מה סוג הפלטפוס, ללוקים בו יש יותר סיכוי ללקות גם בדורבן ולכן יש לנקוט באמצעים מונעים.
הדורבן הוא מצב דלקתי של הרצועה הפלנטרית המנוונת. לא רק שהיא צנחה באופן חלקי או מלא, עומס המשקל גרם לדלקת המופיעה כבליטה מחוספסת בעקב שגם היא מחייבת טיפול.
איך מטפלים בפלטפוס?
ישנן דרכים רבות לטפל בפלטפוס, הנה כמה מהן:
- מדרסים איכותיים בהתאם לסוג הפלטפוס ובהתאמה אישית
- נעליים נוחות או נעליים אורטופדיות
- טיפולי פיזיותרפיה
- תרגילים ומתיחות
- ירידה במשקל
- עיסוק בפעילות גופנית מתונה (שחייה, רכיבה על אופניים)
- ניתוח
התאמת מדרסים לפלטפוס גמיש
כאמור, המדרסים הם כלי יעיל לשיפור התחושה הכללית וחוסר הנוחות בזמן דריכה בין אם מדובר על פלטפוס גמיש ובין אם על פלטפוס קשיח. הם מסייעים ליציבות, מאזנים את העומס על הגוף, תומכים בכפות הרגליים ומאפשרים תפקוד תנועתי מלא בטווח תנועה נורמלי ללא התעייפות.
הם בעיקר יורידו את מפלס הכאב. ביחד עם זאת יש להתאים אותם לסוגי הפלטפוס השונים. בעת קריסה חלקית של הקשת הבעיה מופיעה רק בדריכה ולא בהכרח גורמת לכאבים. לפיכך, מדרסים דקים מסיליקון עם שכבת בולם זעזועים ותמיכה אופטימלית יהיו יעילים.
התאמת מדרסים לפלטפוס קשיח
בניגוד למצב פלטפוס גמיש וכאשר הקריסה של הקשת מלאה, המדרסים לא יוכלו לתקן את צורת הרגליים, אלא לשפר את המנח שלהן באמצעות מדרסים ביו דינמיים שיעשו זאת במתינות, יפחיתו באופן משמעותי את הכאבים, ישפרו את טווח התנועה וישדרגו את אורח החיים.
בגיל 15 הקשת הפלנטרית סיימה להתפתח ולכן זוהי תופעה שלא תחלוף אך ניתן להקל עליה באמצעות מדרסים.
פלטפוס אינו מצב מסוכן וניתן לחיות איתו. עם זאת חשוב לטפל בו אם הוא מפריע לתפקוד. כאשר ילד נוטה ליפול הרבה חשוב לייצב את כפות רגליו עם מדרסים.
כן. תמיד מומלץ לקנות מדרסים בהתאמה אישית.
מומלץ להחליף אותם כל 5 שנים בהתאם לסוג שלהם. ישנם מכונים אורטופדיים המעניקים אחריות לשנה וכאלו ל-3 שנים.