מדרסים אורטופדיים

מדרסים אורטופדיים תוכננו במיוחד, כדי לספק תמיכה והקלה על כאבי כף הרגל, הם משתייכים לתחום האביזרים האורטופדיים. מדרסים אלו, משמשים כדי להקל על בעיות בכפות הרגליים כגון קשתות נפולות, דורבן בעקב וכפות רגליים שטוחות. כמו כן, מדרסים אורטופדיים יכולים לשמש גם לאנשים הסובלים מסוכרת או דלקת פרקים ברגליים, כדי לעזור להם ללכת בצורה נוחה יותר. המטרה העיקרית שלהם היא לספק תמיכה ונוחות בזמן הליכה או עמידה על משטחים קשים לפרקי זמן ארוכים. מדרסים אורטופדיים מוכנסים לתוך הנעליים וניתן לנייד אותם מנעל לנעל.

המדרס האורטופדי מותאם אישית לכל אדם, לפי הבעיה האורטופדית ממנה הוא סובל. המדרס מיוצר לאחר אבחון כף הרגל על-ידי טכנאי, שבו הוא מתייחס למספר נתונים: גובה, משקל, גיל, מבנה רקמת העור ורקמת השומן בכף הרגל, הבעיה הרפואית ממנה הוא סובל או הסיבה שבגינה הוא צריך את המדרס (כמו מדרס לספורט, כמו: ריצה, טניס, כדורסל ועוד) ואבחון פתולוגי.

איך יודעים איזה מדרס אורטופדי צריך?

כדי לדעת איזה סוג של מדרס אורטופדי צריך, יש לעשות תהליך של אבחון והתאמה.

אבחון כף הרגל והתאמת המדרס האורטופדי

השלב הראשון הוא אבחון כף הרגל, על מנת לדעת בדיוק לאיזה סוג של מדרסים זקוק המטופל. אבחון כף הרגל, כולל:

תשאול – מהי מהות הצורך? למה בעצם צריך מדרסים? איפה יש כאבים? (בכף הרגל, בחלק הקדמי או האחורי, בגב, בברך, בשוק), מה סוג הפעילות שבגינה נדרשים המדרסים? האם הוא סובל ממחלות? ועוד.

בדיקת אורך רגליים – מודדים את אורך הרגליים, כדי לוודא שאין הבדל ביניהם.

בדיקת טווחי תנועה – בודקים מהם טווחי התנועה של מפרקי הקרסול ומפרקי הבהונות.

הפקת כאב – מישוש המפרקים והרקמות הרכות באמצעות לחיצה על האזורים הרגישים ברגל, לצורך הפקת כאב. כדי להבין בדיוק איפה הבעיה ומהי הנקודה הכואבת.

בדיקה ויזואלית של כף הרגל – בדיקת צבע כפות הרגליים והשוקיים, הצבע מעיד על זרימת הדם לגפיים התחתונות.

בדיקת מבנה הבהונות – אולי יש מצב של הלוקס ולגוס שמשפיע על מבנה כף הרגל.

בדיקת העמידה על כף הרגל – בדיקה בעמידה על כפות הרגליים, לאבחון העמידה על העקבים ועל קצות האצבעות, באמצעותה אפשר ללמוד על תפקוד שרירי הקרסול והשוק.

הסבר על הבעיה ממנה סובל המטופל

לאחר אבחון כף הרגל, אנו מסבירים למטופל אודות הבעיה הרפואית ממנה הוא סובל. חשוב לנו שהמטופל יבין היטב, מה הבעיה שיש לו בגפה התחתונה. כך הוא יוכל לטפל בה בצורה טובה ואיכותית יותר.

בחירת סוג המדרס

לאחר שהסברנו למטופל אודות הבעיה הרפואית שממנה הוא סובל. נמליץ לו על סוג המדרס המתאים ספציפית לבעיה שלו. כמובן שהחומרים מהם עשויים המדרסים מותאמים לסוג הבעיה הרפואית ולשגרת חייו של המטופל.

לקיחת מידה עבור המדרס הנבחר

לאחר שהחלטנו יחד איזה סוג של מדרס הוא המתאים ביותר למצב. ניקח מידה על מנת לייצר מדרס מותאם אישית לכף רגלו של המטופל. כמובן שיש הדל בין החומרים מהם עשויים המדרסים, לדוגמה: לכף רגל סכרתית ולאנשים בעלי רקמה דקה בכף הרגל, נתאים מדרסים רכים. ואילו לאנשים הסובלים מקריסה של הקרסוליים, נבחר מדרסים עם חומרים פולימריים קשיחים או חצי קשיחים.

ישנן 3 דרכים ללקיחת מידה:

לקיחת מידה בעמידה – זוהי לקיחת מידה בעומס מלא על כף הרגל.

לקיחת מידה בישיבה – לקיחת מידה בעומס חלקי.

לקיחת מידה בשכיבה – מידה ללא עומס על הרגל, מדידה ללא עומסים נלקחת בחבישת גבס.

ייצור המדרסים

לאחר שלקחנו מידה למדרס הנבחר, נעבור לשלב ייצור המדרסים למטופל. בשלב זה מתחילים עם ערבוב החומרים והתאמת התמהיל לכף רגלו של המטופל. כמו כן, המדרס גם צריך להתאים לנעליים. לכן חשוב מאד שנדע מבעוד מועד לאיזה סוג של נעליים צריך את המדרס.

מדרסים אורטופדיים – סיכום והמלצות

מדרסים אורטופדיים נועדו לעזור להפחית כאב ולחץ על כפות הרגליים, הברכיים, הירכיים והגב. הם יכולים לשמש אנשים הסובלים ממצב רפואי המשפיע על יישור כפות הרגליים או כפות הרגליים השטוחות. המטרה העיקרית של מדרסים אורטופדיים היא להפחית לחץ על כף הרגל והקרסול, להקל על כאבים מדורבן בעקב, פלנטר פאסייטיס ומצבים אחרים. מדרסים אורטופדיים נמצאים בשימוש נפוץ על ידי אנשים עם רגליים שטוחות או קשתות גבוהות. מדרסים אורטופדיים מגיעים במגוון צורות, גדלים וחומרים. ניתן לייצר מדרסים אורטופדיים ממגוון חומרים לרבות ג'ל, קצף, פלסטיק, שעם, עור או בד – בהתאם לסוג המצב האורטופדי בו הם מטפלים.

מדרסים אורטופדיים בהתאמה אישית יקרים הרבה יותר ממדרסי מדף. אולם, אם בריאותך חשובה לך, מומלץ להשקיע במדרסים איכותיים.

להתייעצות עם המומחים של אינסול מדרסים, חייגו עכשיו למספר המופיע בראש העמוד או השאירו פרטים בטופס.